Meniu
Tap to call +4 0723875821
Homepage_1.jpg
Descriere Brasov

     Pol de atractie pe harta turistica a Romaniei judetul Brasov este situat in zona central-estica a Romaniei in interiorul arcului Carpatic.
Asezat pe cursul mijlociu al Oltului la intersectia a trei mari unitati geografice Carpatii Orientali, Carpatii Meridionali si Podisul Transilvaniei judetul Brasov se distinge ca pozitie si relief ocupand primul loc in randul celor mai frecventate zone montane din Romania.

Resedinta de judet este Municipiul Brasov, important centru economic, turistic si cultural al tarii.

Judetul este marginit la sud de Munti Bucegi, Muntii Fagarasului, Muntii Piatra Craiului la est Muntii Ciucasului, iar la nord-est de  Muntii Baraolt si depresiunea dintre Olt si Tarnave. Zona muntoasa ocupa 40% din suprafata judetului, Depresiunea Brasovului si Podisul Transilvaniei ocupand restul de 60%..Altitudinea maxima este de 2 527 m (Vf. Vistea Mare - Muntii Fagaras) iar cea mai joasa este de 400 m in Lunca Oltului (Ucea).

Statiunile Poiana Brasov, Predeal se afla in topul celor mai cautate statiuni din tara urmate de zona culoarului Bran, cea mai dezvoltata zona a turismului rural din Romania  cu satele si peisajele de poveste din Moieciu, Bran, Fundata, Sirnea recunoscute pentru ospitatlitatea localnicilor si varietatea bucatelor traditionale. 

   Poiana Brasov este cea mai renumita statiune montana din Romania destinata sporturilor de iarna dar si un important centru turistic international. Situata la numai 12 km de orasul Brasov la poalele Masivului Postavaru intr-un peisaj de o frumusete rara statiunea in continua modernizare dispune de 12 partii de schii, terenuri de sport, baruri, restaurante, discoteci. Serviciile de cazare sunt asigurate in special in hoteluri, pensiuni, si vile de lux. Climatul puternic ozonat, linistea, posibiltatile multiple de recreere, confera statiunii un aflux de turisti pe tot parcursul anului

   Predeal - statiune climaterica de renume,cunoscuta ca un veritabil centru al sporturilor de iarna  este situata la 25 Km sud de Municipiul Brasov si cca 140 km nord de Bucuresti. Adapostita de Masivele Bucegi, Baiu, Piatra Mare si Clabucet statiunea ofera o panorama splendida asupra muntilor. Climatul alpin reconfortant, partiile de schii dotate cu instataltii moderne, restaurante, cluburi, discoteci precum si baza de cazare alcatuita din hoteluri, pensiuni, vile omologate de la 1* la 5*  totalizand peste 5000 de spatii de cazare face din statiunea Predeal destinatia ideala fiecarui tip de sejur pe tot parcursul anului.
In componenta statiunii Predeal intra si localitatile Paraul Rece, Sambata de Sus si Sambata de Jos zone cu un potential turistic insemnat.

Obiective turistice:

   Castelul Bran - cunoscut turistilor din intreaga lume drept ,, Castelul lui Dracula " datorita romanului ,, Dracula "  publicat in anul 1897 in Anglia de catre autorul irlandez Bram Stoker. Poveste inspirata din legendele cu stafii si vampiri insetati de sange din tinutul Transilvaniei avand ca personaj principal pe ,, Contele Dracula " un print valah in varsta de secole.
Constructia castelului a fost inceputa in anul 1211 si finalizata in anul 1477 opera a lui Johaness Schultz si Karel Liman. Prima atestare documentara dateaza din secolul al XIV-lea cand SIgismund de Luxemburg foloseste Castelul Bran ca baza militara.
   Cetatea Rasnov - construita intre anii 1211-1215 este una dintre cele mai bine pastrate fortificatii din Transilvania. In muzeul de arta feudal sunt expuse obiecte, arme, mobilier de epoca si haine specifice perioadei respective.
Pestera Valea Cetatii Rasnov - situata la 1,5 Km de Cetatea Rasnov pe soseaua catre Poiana Brasov la o altitudine de 800 m. Galeria principala are o lungime de cca 958 m este iluminata si prevazuta cu balustrazi. In ,,Sala Mare '' a galeriei sunt organizate saptamanal concerte.
   Biserica Neagra din Brasov - cladire emblematica a orasului Brasov, construita in stil gotic, cea mai mare biserica de acest gen din sud-estul Europei. Constructia Sfintei Biserici a inceput in anul 1384 si a fost finalizata in anul 1477. 
Rezervatia Naturala Tampa - ocupa o suprafata de 150 h (suprafata Muntelul Tampa) si este singura rezervatie peisagistica a judetului.
   Piata Sfatului din Brasov - vechiul loc de intalnire al negustorilor inca din anul 1364. In piata a existat chiar si un stalp al infamiei unde erau judecati cei vinovatii aplicandu-le public diferite pedepse. In jurul pietei sunt numeroase cladiri cu arcade amintind de timpuri stravechi dar cea mai impunatoare este Casa Sfatului aflata in centrul pietii, constructie care dateaza din anul 1420.
Bastionul Graft din Brasov - construit intre anii 1515-1521 ca element de legatura intre cettate si Turnul Alb. La etajul al doilea este amenajata o sectie a ,,Muzeului Judetean de Istorie Brasov " cu tematica ,, Mestesugari din Brasov - aparatori ai cetatii "". 
Cascada 7 Scari, Tarmina si Pestera de gheata dn Masivul Piatra Mare
   Cetatea si Biserica Fortificata din Prejmer - fortificatie rotunda cu ziduri groase de 3-4 m si inaltime de 12 m in interiorul careia se afla biserica construita pe un plan central de forma unei cruci. de aici si hramul bisericii ce poarta numele ,, Sfintei Cruci". In zidurile cetatii au fost construite sub forma de fagure 272 de incaperi de dormit care puteau adapostii toti locuitorii satului in cazul unui atac otoman.
Poarta Schei - construita in anul 1827-1828 avand ca scop usurarea traficului marit din acea zona.
Poarta Ecaterinei - constructie de forma patrata cu 4 turnulete denumita si ,,Poarta Sanctae Katharinae " 
Turnul Negru din Brasov - dateaza din anul 1541 si face parte din cele patru turnuri de observatie ale Cetatii Brasovului. Ocupa o suprafata de  50 mp, ziduri groase de cca 2 m si o inaltime de 11 m. Denumirea de ,, Turnul Negru " provine de la incendiul care a cuprins cetatea (in anul 1689) inegrind zidurile.
   Muzeul de Istorie al judetului Brasov -  structurat pe 3 sectoare, arheologie, istorie medie si istorie moderna detine peste 3000 de piese expuse in 17 sali.
   Muzeul Primei Scoli Romanesti - constructie romaneasca din anul 1761, a adapostita prima scoala romaneasca a locuitorilor din acest vechi cartier. 
   Muzeul Bastionul Tesatorilor - cuprinde doua sali cu documente si piese arheologice specifice evului mediu.
   Biserica Fortificata de la Viscri - constructie in stil gotic din secolul al XII-lea, incepand cu anul 1990 a intrat in Patrimoniul UNESCO.
Manastirea Sambata de Sus - cunoscuta ca ,,Manastirea Brancoveanu " ridicata pe locul fostei bisericute de lemn construita in anul 1654 de catre boier Preda Brancoveanu.