Meniu
Tap to call +4 0723875821
telefon
Solicita informatii cazare:

+40755058888

+40368001008

Ai fost in aceasta locatie?

Te rugam sa acorzi o nota!

( Nota 0 / 5 )
0 utilizatori au votat.
Vezi certificat clasificare
utile
Internet Wireless ( WI-FI )
utile
Parcare cu plata
utile
Acces animale de companie
utile
Servicii de masa
Complex Hotelier Residence Central Annapolis din Brasov stea stea stea

St. G. Baritiu 18

Check in: 2:00pm - Check out: 12:00pm
Facilitati

bulletBar

bulletSala de conferinte

bulletBaie proprie

bulletTV

bulletFrigider

bulletCutie de valori

bulletUscator de par

bulletSpalatorie

bulletCurte interioara

Scurta Descriere
Intra in tainele Brasovului de altadata !

Anul 1907, când librarul TEUSCH construia in interiorul zidurilor de aparare ale Brasovului (Kronstadt, Brasso) pe strada Târgul Cailor (actualul Gheorghe Baritiu) intr-un autentic stil Art Nouveau (Jugendstil) vila care astazi se numeste Residence Central Annapolis.

Dl. TEUSCH ajutat de fiicele sale - ambele renumite invatatoare in comunitatea Brasovului, dar si de cel mai mare arhitect al vremii, a contribuit la construirea si decorarea acestui imobil in cele mai mici detalii, constructia fiind terminata in anul 1909.
Imobilul a ramas de-a lungul timpului neschimbat , chiar daca a trecut prin diferite momente istorice : primul razboi mondial, al doilea, perioada comunismului.

Istoria continua si astazi cu 24 de camere reinventate in spiritul epocii de odinioara, având totusi in prim plan confortul oaspetilor nostri: telefon in camera, frigobar, televizor lcd, internet wifi, receptie permanenta, serviciu de spalatorie / calcatorie, seif la receptie si in camere, sala conferinte cu o capacitate de 25 locuri, salon mic dejun.

Astazi, cladirea pastreaza elementele de arhitectura ale perioadei ART NOUVEAU si de asemenea elementele decorative initiale precum : parchetul fabricat manual din lemn de stejar, sobele facute manual de cei mai mari producatori de sobe ai vremii - fratii Schmidt, care si-au inscriptionat sigla pe fiecare soba (bruder Schmidt/ testverek Schmidt), mozaicul din bai si de pe culoarele imobilului, usile fabricate din brad, candelabrele sau lampile folosite de familia Teusch , obiectele de mobilier sau de decoratiune interioara care au apartinut acestei familii renumite din Brasov.
Pe fatada cladirii se pot observa autenticele elemente Art Nouveau precum decoratiunile in forma de scoica, lotus, grilajele prezentând pasari si de asemenea cele 4 busturi ale membrilor familiei Teusch.

In holul din intrarea in cladire se pot vedea pasaje din istoria Brasovului din perioada Art Noveau (Jugendstil) care confirma autenticitatea si unicitatea acestei cladiri.
Complex Hotelier Residence Central Annapolis din Brasov stea stea stea Check in: 2:00pm - Check out: 12:00pm

St. G. Baritiu 18

Date Contact
St. G. Baritiu 18