Meniu
Tap to call +4 0723875821
Homepage_1.jpg
Judetul calarasi
Statiuni
Orase
Alte localitati
    Momentan nu exista statiuni adaugate
    Momentan nu exista localitati adaugate
Selecteaza statiunea
Selecteaza orasul
Selecteaza alta localitate
Descriere Calarasi

     Judetul Calarasi este situat in partea sud-estica a Romaniei, la granita cu Bulgaria, pe malul stang al Dunarii si al bratului Borcea, in regiunea Muntenia.

Resedinta de judet este Municipiul Calarasi, unul dintre cele mai importante municipii din regiunea de dezvoltare Sud Muntenia.

Relieful este predominant de campie si lunca si este alcatuit din Campia Baraganului sudic cuprinsa intre Valea Ialomitei, Mostristea si Dunare, Campia Mostistea cuprinsa intre Arges si Valea Mostistei; Lunca Dunarii care ocupa zona de la Cascioarele pana la Calarasi si Balta Borcei.

Din punct de vedere al atractiilor turistice judetul Calarasi ofera posibilitati multiple de agrement nautic dar si pentru practicarea turismului de pescuit sportiv si vanatoare, aspect deja cunoscut printre pasionatii acestor sporturi aici organizandu-se mai multe actiuni atat pentru turistii romani cat si pentru cei straini.

Obiective naturale, culturale, religioase:
Iezerul Calarasi - arie protejata avifaunistica (2877 ha), situata pe teritoriul administrativ al comunei Negru Voda si Municipiului Calarasi.
Situl arheologic de la Calarasi
Ruinele cetatii bizantine Vicina
Muzeul Dunarii de Jos - Giurgiu - adaposteste pete 40 000 de piese
Catedrala Sfantul Nicolae - Giurgiu - construita in anul 1858
Catedrala Sfanta Anastasia - Giurgiu

NOUUnitati inscrise recent din Calarasi
Momentan nu exista unitati inscrise