Meniu
Tap to call +4 0723875821
Homepage_1.jpg
Selecteaza alta localitate
Descriere Constanta

     Judetul Constanta este situat in partea de sud-est a Romaniei si este invecinat la nord cu judetul Tulcea, la sud marginit de zona de frontiera cu Bulgaria, in partea de vest fluviul Dunarea separa judetul de judetele Braila, Ialomita si Calarasi iar in partea estica acesta este scaldat de apele Marii Negre.

Resedinta de judet este Municipiul Constanta, situat la 225 Km est de Bucuresti la tarmul Marii Negre. Important centru turistic, economic, cultural si al treilea oras ca marime din tara, Constanta, capitala de la mare, ocupa un loc fruntas in randul celor mai vizitate orase din Romania.
 

In partea de nord plajele Corbu, Navodari,  Mamaia, Constanta sunt acoperite cu nisip fin de culoare gri iar intrarea in mare se face lin, astfel de la linia tarmului pana la cca 100 m in larg adancimea apei nu depaseste 2 m.
In zona sudica plajele Eforie Nord, Eforie Sud, Costinesti, Olimp, Neptun, Jupiter, Venus, Saturn, Mangalia (zona nordica), 2 Mai si Vama Veche plajele sunt acoperite cu nisip de culoare galbuie iar intrarea in mare este mai abrupta pe majoritatea sectoarelor, de la linia tarmului pana la aprox. 20 m in larg adancimea apei depasind 2 m. De asemenea tot aici exista zone cu relief subacvatic nisipos dar si zone cu relief dur care poate crea disconfort.

Spre deosebire de apele altor mari, apa Marii Negre are o salinitate scazuta (cca. 16-18 g/litru) fiind dealtfel unul din cele mai mari bazine cu apa salmastra din lume.
 

Mamaia -  cea mai luxoasa statiune de pe litoralul romanesc, este situata in nordul Municipiului Constanta pe o fasie de litoral cuprinsa intre Marea Neagra si Lacul Siutghiol. Statiunea se intinde pe o lungime de 8 km si detine peste 25 000 de spatii de cazare.
Plaja cu nisip fin si latimi cuprinse intre 100 si 150 m se intinde pe toata lungimea statiunii. Majoritatea sectoarelor de plaja sunt private si amenajate corespunzator oferind clientilor o multime de posibilitati de relaxare si agreement.
Cluburile si discotecile de top cu rtmuri alerte,  DJ celebri,  concerte live pozitioneaza Mamaia in randul celor  mai elitiste destinatii de clubbing de pe litoralul Marii Negre.
Telegondola ce ofera o panorama unica asupra statiunii, parcul acvatic ,, Aqua Magic “ prevazut cu peste 14 instalatii acvatice moderne, Satul de vacanta cu Parcul de Distractii sunt alte puncte de interes in care va puteti relaxa alaturi de cei dragi.
Mamaia reprezinta combinatia perfecta de vacanta si este recomandata tuturor categoriilor de clienti, tineri sau varstnici, iubitori de liniste sau distractie pot gasi momentul si locul ideal pentru a petrece un sejur minunat.

   Eforie Nord – este a doua statiune ca marime de pe litoralul romanesc (dupa Mamaia) si este situata la 14 Km sud de Municipiul Constanta pe DN 39 (E87). Statiunea cunoscuta in special  datorita centrelor de tratament imbina in mod armonios turismul balnear cu cel recreativ.
Plaja cu nisip fin si latimi cuprinse intre 20 m si 100 m se intinde pe o lungime de cca 4 Km, mai ingusta si cu mal inalt in partea nordica a statiunii si mai lata in partea sudica,zona de plaja ,,Belona”. Majoritatea sectoarelor de plaja sunt private si dispun de dotari corespunzatoare.
Orasul statiune cu peste 20 000 de spatii de cazare repartizate in hoteluri, pensiuni, vile clasificate de la 1* la 5* ofera oaspetilor sai posibilitatea de a alege locatia potrivita in functie de preferinte si buget fiind una dintre statiunile cu un raport calitate/pret foarte bun.. In Eforie Nord exista o serie de restaurante, autoseviri  baruri si terase cu meniuri variate la  preturi accesibile. O buna parte dintre acestea sunt situate chiar pe faleza oferind o priveliste spectaculoasa asupra marii.
Baza de cazare diversificata, punctele de agreement, centrele de tratament cu traditie, serviciile turistice oferite la preturi rezonabile fac din statiunea Eforie Nord o destinatie cautata atat in perioada sezonului rece cat mai ales in perioada sezonului estival.

 

   Eforie Sud – este asezata la 3 km sud de statiunea Eforie Nord si este cuprinsa intre Marea Neagra  la est si  Lacul Techirghiol la vest. Pozitionarea ideala intre mare si lac asigura statiunii cadrul potrivit atat pentru curele heliomarine cat si pentru cele cu namol.
Plaja ingusta cu nisip fin are o lungime de cca 2 km si latimi variabile. Zona de nord beneficiaza de o plaja mai generoasa cu latimi de pana la 50 m, catre sud plaja se ingusteaza iat faleza devine din ce in ce mai inalta accesul pe aceste sectoare de plaja facandu-se pe scari.
O alternativa buna o reprezinta portiunea de plaja (de peste 2 km) ce leaga statiunea Eforie Sud de Eforie Nord. Planeitatea plajei, posibilitatea de cazare in locatii cu acces direct pe plaja si linistea sunt doar cateva caracteristici specifice acestei zone.
Baza de cazare a statiunii Eforie Sud este alcatuita in special din hoteluri de 2* (construite inainte de anii ’90 care au beneficiat de imbunatatiri), cateva hoteluri de 3* dar si  un numar insemnat de pensiuni si vile moderne cu un grad de confort ridicat. Statiunea este recomandata si in tratamentul mai multor afectiuni in special afectiuni locomotorii si reumatismale, principalii factori de cura sunt reprezentati de namolul sapropelic si baile in apele sarate ale Lacului Techirghiol chiar pe malul lacului fiind amenajat si centrul balnear in aer liber ,, Baile Reci ‘ .
Mai multe restaurante , baruri, linii de autoservire si terase o mare parte amplasate in zona de promenada a falezei intampina turistii cu meniuri variate la preturi accesibile.
Linistea statiunii, tarifele reduse la serviciile turistice, posibilitatea de a beneficia de un sejur de tratament, de plaja sau de recreere recomanda statiunea atat familiilor cu copii cat si varstinicilor.

   Costinesti – continua catre sud salba statiunilor de pe litoralul romanesc fiind situata la 31 Km de orasul Constanta. Consacrata ca si ,,Statiune a Tineretului “ inca dinainte de anii ’90 Costinestiul pastreaza si astazi din ritmul si efervescenta care i-au adus faima.
Plaja orientata catre est are o lungime de aproximativ 3 Km si este mai lata in zona centrala a statiunii (Obelisc) si mai ingusta catre nord unde faleza este mai inalta. Nisipul fin si planeitatea plajei ,,Obelisc” precum si o serie de facilitati amenajate aici,terenuri de sport, terase, restaurante, beach baruri aduna zilnic o multime de turisti dornici de a trai la intensitate maxima fiecare zi de vacanta. La polul opus se afla portiunile de plaja neamenajate din partea de nord (zona Epava) si partea de sud in apropiere de Hotel Forum care sunt mai linistite si mai putin aglomerate.
Posibilitatile de cazare oferite de statiunea Costinesti sunt multiple, de la hoteluri de 2, 3 si 4* la complexuri turistice, vile si pensiuni cu un grad de confort sporit, o parte dintre acestea pozitionate chiar pe faleza sau in apropiere.
In perioada sezonului estival statiunea devine neincapatoare, o serie de restaurante, terase, baruri  acompaniate in diferite acorduri muzicale, punctele de agreement destinate iubitorilor sporturilor nautice si o multime de spectacole si evenimente organizate aici mentin ritmul animat pe toata durata verii. Fara indoiala un loc de frunte in ierarhia petrecerilor este reprezentat de discotecile deja emblematice pentru Costinesti, Ring, Tineretului, Vox Maris dar si de cateva cluburi.
Astazi ,,Noul Costinesti” a devenit o destinatie atractiva atat pentru tinerii dornici de distractie cat si pentru turistii de diferite categorii de varsta.

 

  Olimp – este o statiune de dimensiuni mici asezata la nord de Neptun la cca 38 Km sud de orasul Constanta.
Plaja este presarata de golfulete si este mai lata in zona central nordica si mai ingusta cu faleza abrupta catre sud. Pe anumite sectoare plaja este amenajata si dispune de sezlonguri si umbrele, in special sectorul de plaja cel mai frecventat din zona Complexului Hotelier Amfiteatru- Belvedere unde exista dotari suplimentare piscina in aer liber, beach-baruri, restaurante.
Baza de cazare este alcatuita din hoteluri de 2 si 3* dintre acestea doar cateva au fost construite recent  majoritatea fiind construite inainte de ’90 si modernizate ulterior.
Principalele avantaje ale statiunii Olimp sunt reprezentate de atmosfera linistita, tarifele reduse la serviciile de cazare si accesul usor catre alte puncte de interes.

   Neptun – este alipita de statiunea Olimp si este situata in prelungirea acesteia catre sud formand practic acceasi statiune Neptun-Olimp. Se afla la o distanta de cca 39 Km de Constanta si 7 km de orasul Mangalia. Incadrata intre Padurea Comorova (la vest) si litoral (la est) statiunea Neptun se infatiseaza ca o gradina a litoralului romanesc. In adapostul vegetatiei luxuriante cu aer pur si racoros, adevarate oaze de liniste si relaxare se gasesc o multime de hoteluri, vile. restaurante si terase.
Plaja se intinde pe o lungime de cca 2 Km si are latimi cuprinse intre 30 si 100 m. Cordonul de plaja este marginit la nord de pontonul ce apartine vilelor Protocolului de Stat iar la sud se continua cu plaja Jupiter. Cea mai lata portiune se afla in zona central-nordica, renumita plaja ,, La Steaguri “ aflata dealtfel in topul plajelor de pe litoralul romanesc.
Oferta de cazare este variata si include numeroase hoteluri (clasificate 2, 3 si 4*) dar si vile, pensiuni , aparthoteluri sau campinguri. De retinut este faptul ca o parte insemnata dintre unitatile de cazare (in special hoteluri) sunt situate la cca 300 – 600 m de plaja.
Cadrul natural de care beneficiaza statiunea Neptun, plaja de o calitate superioara, o serie de facilitati si puncte de recreere sunt doar cateva dintre atuuri-le care atrag constant turistii de toate varstele.

   Jupiter – este o statiune micuta dar cu un farmec aparte fiind situata intre Neptun si Venus la cca 6 Km nord de orasul Mangalia.
Plaja are o lungime de cca 1 Km si este brazdata de cateva golfuri care ingusteaza considerabil pe anumite portiuni plaja. Sectoarele de plaja cu latimi mai mari se afla in zona digurilor si in partea de nord catre Neptun.
Baza de cazare este destul de mare raportat la marimea statiunii si este formata in special din hoteluri clasificate la 2*si 3* renovate si doar cateva construite recent. Majoritatea hotelurilor sunt situate in apropiere de plaja si dispuse perpendicular pe linia tarmului deschizand o frumoasa panorama asupra marii. In Jupiter exista si cateva pensiuni si vile ascunse practic in zonele cu vegetatie intensa din vestul statiunii la cca 600-700 m de plaja.
Linistea statiunii, posibilitatea de cazare in imediata apropiere a plajei si accesul foarte usor catre alte statiuni sunt principalele avantaje de care pot beneficia turistii care aleg sa petreaca un sejur aici.

   Cap Aurora – este cea mai mica statiune de pe litoralul romanesc si se remarca printr-o pozitionare privilegiata fata de celelalte statiunii fiind asezata pe un promotoriu stancos intre mare si Padurea Comorova. Se afla in continuarea statiunii Jupiter catre sud la 5 km de Mangalia.

Plaja este presarata cu golfulete si are o lungime de aproximativ 500 m. Eroziunea permanenta a facut ca pe anumite portiuni plaja sa fie destul de ingusta si cu relief subacvatic dur la intrarea in mare. Cu toate acestea aici sunt si cateva locuri unde plaja este mai lata si amenajata corespunzator cu sezlonguri, umbrele, beach bar, loc de joaca pentru copii, etc.
Numarul spatiilor de cazare este destul de ridicat si este constituit din mai multe hoteluri de 2 si 3 stele construite inainte de anii '90 dar care au fost renovate si modernizate conform standardelor. Hotelurile cu nume de pietre semipretiose Opal, Safir, Cristal, Onix, Topaz,  sunt grupate in zona inalta a falezei si deschid o frumoasa priveliste catre mare sau catre statiune. 
Avantajele acesti statiuni constau in atmosfera intima, tarifele reduse la serviciile de cazare dar si accesul usor catre alte puncte de atractie din statiunile invecinate. 

   Venus – este asezat la numai 3 Km nord de orasul Mangalia intre statiunile Cap Aurora si Saturn.
Statiunea este dominata de un peisaj plin de vegetatie si incanta prin combinatia unica de elemente nelipsite unei vacante reusite, plaja, soare, liniste si confort.
Plaja are o lungime de aproximativ 1,5 Km si este caracterizata de forme variate. In partea de nord este ingustata de cateva gofuri si prezinta zone cu relief pietros,  spre sud plaja devine din ce in ce mai plana si cu latimi mai generoase. Pe mai multe sectoare plaja este amenajata si dispune de sezlonguri, umbrele, beach-baruri, terase, etc.
Capacitatea de cazare a statiunii este destul de mare si cuprinde intreaga gama de hoteluri de la o stea la 5 stele. In ultimi ani statiunea a cunoscut o dezvoltare continua, mai ales pe lina renovarii si modernizarii  hotelurilor, o buna parte dintre acestea fiind aduse la standarde ridicate de confort cu facilitati si servicii de exceptie.
Caracterul balnear al statiunii este confirmat de prezenta izvoarelor de ape sulfuroase hipotermale, aici functionand si un centru de tratament.
Varietatea oportunitatilor inglobate de statiunea Venus o plaseaza in randul destinatiilor de vacanta potrivite atat iubitorilor de liniste si relaxare cat si persoanelor mai dinamice.

   Saturn – este o statiune relativ mica situata la sud de Venus in imediata apropiere a orasului Mangalia.
Plaja este delimitata de cele doua statiuni invecinate (Venus si Mangalia). In sectorul sudic datorita golfurilor care intra adanc in uscat plaja este mai ingusta, inaintand catre nord (Venus) plaja capata planeitate si este din ce in ce mai lata atingand pe anumite portiuni latimi de cca 60 m.
Pe o lungime de aproximativ 2 Km intre Saturn si Venus se intinde poate cea mai frumoasa plaja din sudul litoralului, asemanatoare cu cea din Mamaia plaja de aici este mai lata, plana si cu intrare lina in mare. Renumele plajei este asociat si cu o serie de evenimente cu diferite tematici organizate in perioada sezonului estival, cel mai important fiind festivalul ,, Liberty Parade “.
Statiunea pune la dispozitia turistilor peste 13 000 de locuri de cazare, dispuse in mai multe hoteluri de 2, 3 si 4 stele un hotel de 5 stele , un camping si cateva vile si pensiuni. Hotelurile au fost renovate si dotate corespunzator standardelor de clasificare oferind oaspetilor conditiile optime pentru relaxare si odihna, o buna parte dintre unitati fiind situate chiar in apropierea plajei.
Un punct forte al statiunii este reprezentat si de existenta izvoarelor de ape mezotermale sulfuroase si a namolului sapropelic care impreuna cu apa de mare constitue principalii factori de cura folositi in bazele de  tratament amenajate in incinta hotelurilor Hora si Balada.

Mangalia – este al doilea oras ca marime (dupa municipiul Constanta) si cel mai sudic oras statiune de pe litoralul romanesc fiind situat la numai 11 km de punctul de frontiera (cu Bulgaria) Vama Veche.
 Plaja cu nisip fin si intrare lina in mare este cuprinsa intre statiunea Saturn si portul Mangalia.
In zona centrala plaja are latimi de peste 100 de m si este marginita de o faleza inalta, sectoarele de plaja din nord si sud sunt mai inguste si au latimi cuprinse intre 30 si 50 m.
Pe anumite portiuni plaja este privata si dispune de sezlonguri, umbrele, beach-baruri, centre de inchiriat jet ski, hidrobiciclete etc.
Numarul hotelurilor din statiunea Mangalia este destul de redus si se rezuma la cateva hoteluri clasificate la 2* respectiv 3* si un hotel de 4*, astfel o buna parte dn turisti care aleg sa-si petreaca un sejur aici au ca alternativa de cazare pensiuni si vile, cei mai multi fiind insa atrasi de preturile accesibile oferite de particulari.
Orasul cochet, este impanzit de restaurante, baruri, pizzerii, terase cu o varietate de meniuri la preturi avantajoase.
Baza de tratament amplasata in Hotel Paradiso *** si Sanatoriul Balnear are dotari moderne si este deschisa pe tot parcursul anului, atat pentru tineri cat mai ales pentru varstnici, apa mezotermala si namolul sapropelic de aici fiind un remediu deosebit in diverse afectiuni ale aparatului locomotor, sistemului nervos central si periferic, afectiuni dermatologice, boli de nutritie etc.
Principalele atractii ale statiunii sunt Herghelia de la Mangalia (detine peste 350 de cai de rasa) Muzeul de arheologie, Moscheea Esmahan Sultan, Colectia Mercurius, vestigiile bazilicii romano-bizantine.
 

Obiective turistice:

 • Zona de promenada a Cazinoului din Constanta
 • Portul turistic si de agrement Tomis
 • Centrul vechi
 • Moscheea Hunchiar
 • Delfinariul din Constanta
 • Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii- Acvariul
 • Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie din Constanta
 • Muzeul Marinei Romane
 • Teatrul de Stat Oleg Danovski
 • Muzeul de sculptura Ion Jalea
 • Cramele Murfattlar
 • Complexul Muzeal Tropaeum Traiani din Adamclisi
 • Cetatea Histria
 • Muzeul de Arheologie Callatis din Mangalia
 • Muzeul Axiopolis din Cernavoda
 • Manastirea de la Dervent
 • Manastirea Sf. Andrei (Ion Corvin)
Cele mai exclusiviste locatii din Constanta
Carol, Constanta

Hotel Carol **** este situat in zona centrala a orasului...

Vezi detalii
Queen Vera , Mamaia

Hotel Queen Vera **** - eleganta, stil si rafinament pe litoralul...

Vezi detalii
Splendid , Mamaia

Hotelul Splendid 4* este situat in zona de nord a statiunii Mamaia,...

Vezi detalii
Melodia, Venus

Hotel Melodia **** este amplasat in partea nordica a statiunii...

Vezi detalii