Meniu
Tap to call +4 0723875821
Homepage_1.jpg
Judetul galati
Statiuni
Orase
Alte localitati
    Momentan nu exista statiuni adaugate
    Momentan nu exista localitati adaugate
Selecteaza statiunea
Selecteaza orasul
Selecteaza alta localitate
Descriere Galati

     Judetul Galati este situat in partea central-estica a Romaniei, la confluenta a trei mari ape curgatoare, Dunarea, Siret si Prut.  Judetul apartine regiunii istorice Moldova.

Resedinta de judet este Municipiul Galati, port la Dunare aflat la 80 Km de Marea Neagra.

Relieful este alcatuit din trei unitati fizico-geografice; Podisul (Platoul)  Covurluiului cu altitudini de pana la 310 m se intinde de la nord la sud si ocupa cca 50% din suprafata judetului, Campia Tecuciului si Campia Covurluiului (cca 34 %) iar la sud Lunca Siretului Inferior, Lunca Prutului si Lunca Dunarii.

Judetul Galati prezinta un interes turistic scazut, cu toate acestea frumusetea peisajelor precum si multimea obiectivelor si punctelor de atractie existente confera judetului posibilitati multiple pentru dezvoltarea turismului.

Obiective naturale, culturale, religioase:
Parcul Natural Lunca Joasa a Prutului Inferior - aria naturala protejata (8247 ha) de tip avifaunistic, reprezinta poarta de intrare in Biosfera Delta Dunarii, apartine retelei ecologice europene ,,Natura 2000 ".
Castrul Roman de la Tirighina-Barbosi
Muzeul de Istorie - Galati - cuprinde peste 50 000 de exponate
Muzeul de arta vizuala - Galati - cuprinde creatii de arta romaneasca din cea de-a doua jumatate a secolului XIX si secolul XX totalizand peste 400 de lucrari.
Casa Memoriala ,, Alexabdru Ioan Cuza " - Galati
Casa Lambrinidi - Galati - constructie din anul 1879
Manastirea Buciumeni - dateaza dn secolul XV
Manastirea Carlomanesti - atestata documentar la data de 5 aprilie 1445
Manastirea Sfintii Arhangheli - Galati
Catedrala Ortodoxa - Galati - construita intre anii 1906-1917 dupa planurile arhitectilor Petre Antonescu si Stefan Burcus.
Biserica fortificata ,,Sfanta Precista " - Galati - ridicata in anul 1647 in timpul domniei lui Vasile Lupu, lacasul a fost ars in anul 1711 de catre otomani, apoi distrusa partial in timpul raboaelor ruso-otomano-austriece din ani 1735-1739 si restaurata intre anii 1829 si 1859.
Biserica Greaca - Galati - construita intre anii 1866-1872

NOUUnitati inscrise recent din Galati
Momentan nu exista unitati inscrise