Meniu
Tap to call +4 0723875821
Homepage_1.jpg
Judetul giurgiu
Statiuni
Orase
Alte localitati
    Momentan nu exista statiuni adaugate
    Momentan nu exista localitati adaugate
Selecteaza statiunea
Selecteaza orasul
Selecteaza alta localitate
Descriere Giurgiu

     Judetul Giurgiu este situat in sudul Romaniei, la granita cu Bulgaria, in regiunea Muntenia.

Resedinta de judet este Municipiul Giurgiu, vechi port si centru comercial la Dunare este situat la 65 Km sud de Bucuresti pe drumul european E 70 ce leaga vestul Europei de zona balcanica si de Orientul Mijlociu.

Relieful este tributar in mare parte Campiei Romane si are ca subunitati Campia Burnazului, anumite sectoare din Campia Gavanu-Burdea, Campia Titu si Campia Vlasiei. Sudul judetului este brazdat de Luncile Dunarii.

Obiective naturale, culturale, religioase:
Insula Mocanu - cea mai mare dintre cele patru insule din vecinatatea Giurgiului (850 ha), dispune de un peisaj salbatic cu flora si fauna asemeni Deltei Dunarii cu multe plaje si lacuri interioare.
Parcul Natural Comana - se intinde pe o suprafata de 24 ha si incadreaza bioregiunea sudica a Campiei Romane si cea nord-estica a Campiei Burnazului, un adevarat paradis cu o  gama floristica si faunistica bogata atat la nivel de specii cat si la nivel de ecosisteme terestre si acvatice.
Situl arheologic ,,Malul Rosu "
Cetatea Giurgiu - construita in anul 1388 odata cu retrasarea granitelor balcanice si reorganizarea defensiva efectuata in timpul domniei lui Mircea cel Batran.
Muzeul Judetean ,,Teohari Antonescu " - Giurgiu - adaposteste cele mai reprezentative marturii din istoria luptei pentru independenta a poporului roman.
Turnul Ceasornic - Giurgiu -  construit de catre turci in anul 1700
Ansamblul Medieval Conacul Druganescu - construit in anul 1715
Manastirea Sfantul Nicolae - Giurgiu - fosta geamie mahomedana pana in anul 1830, cand a fost transformata in biserica ortodoxa.
Biserica Greco-Catolica - contine picturi ale maestrului Ghorghe Tattarescu.

Alte infomatii:
Podul de peste Dunare, numit si ,, Podul Prieteniei " construit intre anii 1952-1954 pe doua niveluri (cale ferata la nivelul inferior si sosea la cel superior), cu deschidere centrala mobila ce asigura o inaltime libera sub pod de 24 m. Singurul pod care leaga Romania de Bulgaria.

NOUUnitati inscrise recent din Giurgiu
Momentan nu exista unitati inscrise