Meniu
Tap to call +4 0723875821
Homepage_1.jpg
Selecteaza alta localitate
Descriere Prahova

     Aflat la sud de curbura Carpatilor, pe cursul raurilor Prahova si Teleajen intr-un cadru natural deosebit, judetul Prahova se instaleaza confortabil in topul zonelor turistice din Romania.

Resedinta de judet este Municipiul Ploiesti, asezat in centrul Munteniei la 60 Km nord de Bucuresti.
 

Judetul incadreaza intr-un mod armonios relieful variat cu altitudini in descrestere de la nord la sud. In zona de nord Muntii Bucegi cu Varful Omu de 2 505 m, Piatra Arsa - 2 075 m, Muntii Ciucas cu Varful Ciucas de 1 954 m, urmeaza mai apoi zona subcarpatica cu numeroase depresiuni si dealuri cu inaltimi intre 400 si 900 m si zona de campie cu inaltimi intre 70 si 200 m, astfel diferenta de altitudine fiind de 2 435 m.

Valea Prahovei cu statiunile, Sinaia, Busteni, Azuga, Cheia, Breaza, Slanic Prahova, precum si Valea Doftanei, Valea Teleajenului, Valea Slanicului completeaza tabloul peisagistic al zonei.

Sinaia – denumita si ,, Perla Carpatilor “ este una dintre cele mai frumoase statiuni montane din Romania. Asezata la poalele Muntilor Varful cu Dor si Piatra Arsa pe valea superioara a raului Prahova statiunea  ofera o priveliste unica asupra zonei. Altitudinea variaza de la 767 m in zona Cartierului Izvor pana la 1055 m pe versantul sud-estic al Masivului Bucegi.
Domeniul schiabil , singurul de mare altitudine din tara numara peste 20 de partii (cu diferite grade de dificultate) ce insumeaza cca 21 Km lungime. Majoritatea partiilor sunt prevazute cu instatlatii moderne de transport si  tunuri de zapada. Datorita inaltimi crestelor de peste 2000 de m sezonul de schi incepe in noiembrie si durezeaza pana la sfarsitul lunii martie.
Baza de cazare a statiunii ofera peste 5000 de locuri in hoteluri clasificate de la 1* la 5*, o multime de vile si pensiuni  cochete, cabane si case private.
Statiunea, cu o istorie bogata, gazda a  numeroase personalitati din viata politica si culturala a Romaniei  detine un patrimoniu muzeistic si arhitecural de exceptie. Cel mai reprezentativ punct de  atractie este Castelul Peles, fosta resedinta a regelui Carol I si a reginei Elisabeta.
Sinaia este inscrisa si in lista statiunilor balneo-climaterice  din Romania, climatul alpin cu aer puternic  ozonat si presiune scazuta, lipsit de praf si alergeni,  impreuna cu izvoarele de apa minerala sulfuroasa constitue principali factori de cura in tratarea unor afectiuni precum neuroastenie, afectiuni respiratorii, afectiuni digesive, endocrine, etc.
Pozitia splendida fata de zona muntoasa, varietatea oportunitatilor de odihna, recreere, divertisment si practicarea diferitelor sporturi intr-un ambient natural desavarsit plaseaza statiunea Sinaia in randul celor mai cunoscute si cautate destinatii de vacanta din Romania.

Busteni – este asezata pe culoarul Vaii Prahovei la poalele Muntilor Bucegi pe cursul superior al raului Prahova la o altitudine de 850 m. Cadrul natural inconjurator cu peretii muntilor care coboara brusc de la 2000 m descopera peisaje fascinante si totodata de aici se deschid o serie de trasee montane catre cele mai atractive zone din Bucegi statiunea fiind considerata un centru al turismului alpin din Romania.
 Busteni este deasemenea o statiune cu traditie si pentru iubitorii sporturilor de iarna aici fiind amenajate mai multe partii de schi cu dotari moderne destinate atat incepatorilor cat si avansatilor.
Baza de cazare diversificata cuprinde mai multe hoteluri clasificate la 2 si 3* dar si o serie de pensiuni, vile si case de vacanta cu un grad de confort sporit. 
 Multitudinea posibilitatilor de recreere oferite, de la excursii, drumetii montane si schi la odihna si relaxare intr-un decor natural mirific  asigura statiunii un aflux de turisti permanent, Busteni fiind destinatia optima atat pentru petrecerea concediilor, vacantelor sau sfarsitului de saptamana cat si pentru oragnizarea diferitelor evenimente.
 

Azuga – este situata la 6 km nord de Busteni  si 7 Km de Predeal la o altitudine de 920 m .
Este una dintre cele mai mici statiuni de pe Valea Prahovei, cu toate acestea  a devenit din ce in ce mai atractiva, facilitatile, pozitionarea, dar mai ales tarifele reduse practicate fiind binecunoscute in randul turistilor.
Domeniul schiabil remarcabil reprezinta principala atractie a statiunii. In Azuga exista 7 partii de schi cu o lungime totala de 7 Km deservite de o telegondola moderna, trei instalatii de teleski, trei de baby-ski, o banda rulanta si doua mini teleschiuri. Aici pot fi organizate concursuri de slalom si slalom urias, partiile Sorica si Cazacu fiind omologate de Federatia Internationala de ski.

Breaza – poarta de intrare pe Valea Prahovei este situat in zona subcarpatica din sudul Muntilor Bucegi la cca 100 Km nord de Bucuresti. Pozitionarea geografica confera statiunii un bioclimat puternic stimulent caracterizat prin valori joase ale presiunii atmosferice cu un aer pur, bogat in ioni negativi si radiatii ultraviolete. Climatul benefic impreuna cu izvoarele de ape minerale sulfuroase constitue principalii factori de cura in tratamentul mai multor afectiuni respiratorii, hepatobiliare, boli cardio-vasculare, sindroame neuro-astenice, etc.
Baza de cazare este alcatuita in majoritate din pensiuni si vile clasificate de la 1 la 4 stele cu facilitati si dotari conform standardelor.
Cadrul natural cu peisaje incantatoare, posibilitatea de a petrece un sejur cu adevarat reconfortant, Breaza fiind recunoscuta ca una dintre zonele cu cel mai pur aer din Romania, precum si accesul usor catre principalele statiuni si obiective turistice din imprejurimi fac din statiunea Breaza o destinatie atractiva pe tot parcursul anului. 


Obiective naturale, culturale, religioase:
Rezervatia Parcul Natural Bucegi - se intinde pe o suprafata de 32 497 ha pe teritoriul a trei judete, Prahova, Brasov si Dambovita (care detine cca 50% din suprafata rezervatiei).
Rezervatia Glodeasa - contine abori seculari cu varste intre 200 si 300 de ani si inaltimi de 40-45 m.
Cascada Urlatoarea - situata la 1 100 m altitudine, la poalele Jepilor.
Valea Cerbului - Gura Diham - depresiune ce cuprinde o poiana vasta marginita de versantii Muntilor Bucegi (Vf. Gavanele, Coltii Obarsiei, Culmea Bucura si Vf.Omu). Zona cunoscuta in randul iubitorilor de natura, pe toata perioada verii numerosi turisti poposesc aici cu corturile sau rulotele.
Lacul Miresei - Campina
Barajul Paltinu - Valea Doftanei
Barajul Maneciu - amenajat pe raul Teleajen.
Cheile Brebului - sittuate in apopiere de barajul Paltinu
Salina Slanic Prahova - are o suprafata de 80 000 mp si adancime de 217 m, dispune de numeroase sali cu basoreliefuri (Mihai Eminescu, Mihai Viteazul, Decebal si Traian) .
Crucea de pe Caraiman
Sfinxul din Bucegi - se afla pe platoul Bucegi la 2 216 m altitudine, este format dintr-un bloc mare de piatra asemeni unui sfinx egitean cu inatime de 8 m si latime de 12 m.
Cota 2000 - cu acces usor de la Cota 1 400.
Poiana Stanei - Muntii Ciucas
Turnul Goliat - formatiune carstica situata in nordul Muntilor Ciucas aproape de Vf.Ciucas (1954 m).
Castelul Peles - Sinaia - fosta resedinta de vara a regelui Carol I construit intre anii 1873-1914 in stil neorenascentist german.
Cazino Sinaia - construit in anul 1913 la dorinta regelui Carol I, dispune de 12 sali
Casa Domneasca - Brebu
Castelul Cantacuzino - Busteni - construit in anul 1910 in stil neobrancovenesc de catre printul Gheorghe Grigore Cantacuzino.
Castelul Iulia Hasdeu - Campina - construit intre anii 1893-1896 de catre Bogdan Petriceicu Hasdeu in memoria fiicei sale Iulia Hasdeu.
Muzeul Cinegetic Posada - cuprinde o multime de exemplare faunistice si obiecte de vanatoare traditionale din secolul al XVII-lea.
Muzeul Ion Luca Caragiale
Muzeul Ceasului NIcolae Smache - Ploiesti - ocupa o sala din Palatul Culturii.
Muzeul de Arta Religioasa Nicolae Iorga
Muzeul Memorial Nichita Stanescu
Muzeul Memorial Nicolae Iorga
Caa Memoriala George Enescu - Sinaia
Muzeul de Etnografie al Vaii Teleajenului
Muzeul National al Petrolului - Ploiesti
Pestera si Manastirea Ialomitei - Moroeni - lacas de cult inca de pe vremea Domnitorului MIhnea cel Rau (domn al Tarii Romanesti intre anii 1508-1509), mai pastreaza si astazi ,,Piatra Altarului " , locul unde sihastrii savarseau rugaciunile si slujbele.
Manastirea Cheia
Manastirea Sinaia - ctitorie a spatarului Mihail Cantacuzino (secolul XVII)
Manastirea Caraiman
Manastirea Crasna
Manastirea Suzana - Maneciu