Meniu
Tap to call +4 0723875821
Homepage_1.jpg
Selecteaza statiunea
Selecteaza orasul
Descriere Tulcea

     Judetul Tulcea este situat in extremitatea sud-estica a Romaniei in zona de nord a Dobrogei la granita cu Ucraina, pe sectorul nordic si vestic avand ca hotar natural Dunarea, in partea estica Marea Neagra, iar la sud judetul Constanta.

Resedinta de judet este Municipiul Tulcea. Orasul,, este asezat pe malul drept al Dunarii (mila 40), locul de unde Dunarea se imparte in cele trei brate (Chilia, Sulina si Sf. Gheorghe) formand tinutul magic al Deltei Dunarii.

Cai de acces rutier catre municipiul Tulcea:
Bucuresti (DN2) - Harsova (DN22A) - Tulcea - 342 Km.
Galati (DN22B) - Braila (DN22) - Tulcea - 93 Km.
Constanta (DN22) - Tulcea - 125 Km.

Relieful este caracterizat de doua zone distincte, o zona inalta fomata din Muntii Macinului (cei mai vechi munti din Romania), Podisurile Niculitel, Babadag si Casimcea si zona joasa, mai extinsa (ocupa 62% din suprafata judetului) care include Delta Dunarii, Lunca Dunarii si Campia din preajma Lacului Razim.

Localitati turistice: Mahmudia, Murighiol, Dunavatu de Sus, Dunavatu de Jos, Partizani, Maliuc, Sulina, Sfantu Gheorghe.
   Mahmudia - este asezata pe malul drept al bratului Sf. Gheorghe la 27 Km de Municipiul Tulcea.Accesul se realizeaza pe cale rutiera (pe drumurile E 87, DN22A, DJ222C) si maritima..
   Murighiol - situata la 36 Km si 3 Km de Uzlina, pe malul drepta al bratului Sf. Gheorghe.Acces rutier (DJ222C).
   Dunavatu de Sus - un vechi sat pescaresc (apartine localitatii Murighiol) si este situat la sud-est de acesta.Accesul se face pe ale rutiera; DJ222C - pana la Murighiol, apoi DC229L.
   Dunavatu de Jos - este situat la 8 Km sud-est de Murighiol. Accesul se face pe cale rutiera; DJ222C - pana la Murighiol, apoi DC9.
   Maliuc - situat pe malul stang al bratului Sulina la 15 mile (cca 28 km) est de Municipiul Tulcea. Accesul in localitate se face (preferabil) cu salupe cu plecare din portul Tulcea. Posibilitate acces auto; din localitatea Nufaru(situata pe bratul Sf. Gheorghe) se trece cu bacul si se parcurg cateva mile pana in localitatea Iliganii de Jos, de aici se parcurg cativa kilometri (drum rural) pana in localitatea Vulturu si apoi se trece cu bacul in Maliuc.
   Sfantu Gheorghe - localitate situata in extremitatea sud-estica a Deltei Dunarii la gura de varsare in mare a bratului Sf. Gheorghe.Accesul in aceasta zona se face numai pe calea apei, cu plecare din portul Tulcea (conform orarelor cu plecari) sau din Murighiol.

Obiective naturale, culturale, religioase:
Rezervatia Biosferei Delta Dunarii - ocupa o suprafata de 3 440 Kmp (din care o parte apartine Ucrainei) si este a doua ca marime din Europa (dupa Delta Volgai). In arealul Deltei Dunarii sunt identificate 29 habitate, peste 360 de specii de pasari si 45 de specii de pesti.
Parcul National Muntii Macinului - parc national situat in nord-estul Podisului Dobrogei.
Complexul lagunar Razim-Sinoe - rezervatie naturala (1145 Kmp), compusa din doua unitati; unitatea Razim (Razelm) formata din lacurile Razim, Zmeica, Golovita, Babadag si unitatea Sinoe formata din lacurile Sinoe, Nuntasi si Tuzla.
Padurea Caraorman - rezervatie naturala mixta (2250 ha) situata in sudul bratului Sulina (monument al naturii).
Padurea Letea - rezervatie naturala de tip forestier (cea mai veche rezervatie naturala din Romania).
Lacul Fosilifer Dealul Bujoarele - rezervatie naturala de tip paleontologic.
Rezervatia Natural Dealul Bujorului - Ciucurova - rezervatie naturala de tip floristic
Saraturile Murighiol - rezervatie naturala avifaunistica si floristica
Cetatea Enisala - construita in secolul XIII - XIV
Bazilica de la Niculitel - cel mai vechi lacas de cult crestin din Romania (sec.IV).
Muzeul de Istorie si Arheologie - Tulcea
Muzeul de Arta - Tulcea
Centrul Ecoturistic Delta Dunarii - Tulcea
Muzeul de Etnograie si Arta Populara - Tulcea
Muzeul de Arta Orientala - Babadag
Muzeul Farul Sulinei - Sulina - far construit in anul 1869
Casa Memoriala ,,Panait Cerna "
Manastirea Cocos - Niculitel
Manastirea Halmyris - manastire construita in anul 2002 in cinstea sfintilor Epictet si Astion (martirizati in anul 290 in acest loc)
Manastirea Sfantul Nicolae - Macin
Manastirea Saon

Alte informatii:
Judetul Tulcea este cel mai estic judet al Romaniei, punctul de extremitate estica este reprezentat de orasul Sulina.

NOUUnitati inscrise recent din Tulcea
Momentan nu exista unitati inscrise