Meniu
Tap to call +4 0723875821
Homepage_1.jpg
Selecteaza alta localitate
Descriere Valcea

Judetul Valcea este situat in partea central-sudica a tarii, pe cursul mijlociu al raului Olt, in nordul Olteniei.

Resedinta de judet este Municipiul Ramnicu-Valcea, asezat in zona de confluenta a raurilor Olt si Olanesti , la cca 175 Km vest de Bucuresti.

Relieful este variat si coboara in trepte de la nord la sud. La nord zona montana alcatuita din Muntii Fagaras, Muntii Lotrului care impreuna cu M-tii Cozia si M-tii Capatanii formeaza Depresiunea Lovistei, apoi catre sud urmeaza dealurile si depresiunile subcarpatice cu altitudini intre 400 si 600 m, treapta cea mai joasa fiind reprezentata de platourile de lunca ale Oltului si Oltetului.

Statiuni: Calimanesti, Caciulata, Baile Olanesti, Baile Govora, Voineasa, Brezoi.
   Calimanesti-Caciulata -  statiune balneoclimaterica permanenta situata la 18 Km nord de Municipiul Ramnicu-Valcea pe malul drept al Oltului. Climatul specific zonelor subcarpatice (fara variatii mari de temperatura) si izvoarele de ape minerale sulfuroase, bromate, cu sodiu, calciu, magneziu sunt princiali factori de cura ai statiunii. Izvoarele (majoritatea hipotonice) cu concentratii chimice diferite, atermale, mezotermale (41°C) si hipertermale (49°C) sunt folosite ca remedii in afectiuni respiratorii, reumatice, afectiuni ale sistemului nervos central si periferic,  boli hepato-biliare, boli digestive, boli renale, boli ORL, boli cardio-vaculare, etc.

   Baile Olanesti - statiune balneoclimaterica permanenta situata pe ,,Valea Olanestilor ", la cca 18 Km nord-vest de Ramnicu-Valcea. Numarul mare de izvoare minerale (35 izvoare) existente aici situeaza statiunea pe primul loc in Romania. Frumusetea peisajului, clima blanda si diversitatea apelor minerale (sulfuroase, bromurate, calcice, oligominerale, hipotone, hipertone, izotone) asigura turistilor mediul potrivit atat pentru odihna si relaxare cat si pentru tratament. Statiunea este recomandata in tratarea afectiunilor digestve, respiratorii, renale si ale cailor urinare, afectiuni metabolice si de nutritie, afectiuni dermatologice, cardio-vasculare, etc.

   Baile Govora - statiune balneoclimaterica permanenta situata in Depresiunea Govora la 21 Km vest de Ramnicu-Valcea.
Apele minerale bicarbonate, sodice, calcice, sulfuroase iodurate, bromurate ( brom si iod de origine organica) sunt recomandate in tratamentul afectiunilor respiratorii, afectiuni ale aparatului locomotor, digestive si renale, afectiuni ORL, etc.

   Voineasa - statiune climaterica de interes local situata pe Valea Lotrului, la 80 Km nord de Ramnicu-Valcea. Principalul factor de cura il reprezinta climatul tonic si cadrul natural specific zonei cu padurile de conifere care inconjoara statiunea.

Obiective naturale culturale, religioase:
Salina Ocnele Mari- situata la 12 Km sud de Ramnicu-Valcea, salina este amenajata la 225 m adancime si dispune de o biserica, restaurant, baruri, teren de minifotbal, de baschet de tenis, loc de joaca pentru copii.
Parcul National Cozia - rezervatie naturala, floristica, faunistica si hidrologica ( 17 100 ha), alcatuita din Masivul Cozia, Masivele Doabra, Calinesti, Brezoi, Muntii Lotrului si o parte din Muntii Capatanii.
Parcul National Buila - Vanturita - rezervatie naturala pe o lungime de 14 Km de la vest de Cheile Bistritei valcene pana la est de Cheile Olanesti (4 186 ha).
Piramidele de la Slatioara - situata in Subcarpatii Getici (12 ha)
Piramidele din Valea Stancioiului - arie protejata (14 ha).
Mlastina Mosoroasa - rezervtaie naturala botanica (1,4 ha)
Caldarea Calcescu - rezervatie natural mixta (190 ha), cuprinde Lacurile glaciare ( Calcescu (3 ha), Pencu, Pasari si Vidal) precum si elemente ale florei salbatice.
Rezervatia Ocnele Mari - rezervatie naturala mixta situata in Muntii Capatanii.
Iezerul Latoritei - rezervatie naturala mixta, cuprinde lacurile glaciare cu acelasi nume.
Rezervatia Dealul  Negru - rezervatie naturala mixta (120 ha)
Rezervatia Paleontologica Golesti
Pestera Valea Caprelor - monument al naturii
Pesterile Liliecilor, Pagodelor, Lac, Arnautilor
Muzeul de Istorie - Ramnicu-Valcea
Casa Memoriala Anton Pann
Manastirea Cozia - situata in Calimanesti, construiat intre anii 1387-1391 de catre
Manastirea Dintr-un Lemn
Manastirea Surpatele
Catedrala Episcopala Sfantul Nicolae - Ramnicu-Valcea
Muzeul de Arta - Ramnicu-Valcea

Alte informatii:
Transalpina (Drumul Regelui) - cea mai inalta cale rutiera din Romania (punctul cel mai inalt este atins in Pasul Urdele la 2 145 m), incepe de la Novaci (jud Gorj), traverseaza Carpatii Meridionali trece prin Saliste pana la Sugag (jud Sibiu) si se termina in Sebes (jud, Alba).